Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Pour l’Amour des Livres

21/03/2019 @ 18:00

Biblioteca Județeană ASTRA și Lectoratul Francez Sibiu vă invită să participați la o seară dedicată lecturii și cărților. „Pour l’Amour des Livres” este un eveniment cultural prin care sărbătorim Francofonia.

Întâlnirea se adresează iubitorilor de limbă franceză, pasionaților de literatură și, nu în ultimul rând, celor care doresc să împărtășească impresii de lectură. Participanții la această activitate sunt invitați să prezinte o carte din spațiul cultural francofon și, în egală măsură, să descopere cărțile propuse de ceilalți. Discuțiile și schimburile de idei vor fi moderate de Diana Nechit, lector universitar la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Lectura devine, pentru o seară, o sărbătoare a Francofoniei, iar limba franceză un mod de comunicare culturală, un numitor comun pentru cărți și cititori, un instrument care contribuie la deschiderea către o lume sensibilă și seducătoare. Cu acest prilej, publicul este invitat să reflecteze la valențe multiple ale Francofoniei, la elemente ale structurilor sociale și culturale de pe cinci continente, la frumusețea unei arhitecturi culturale din care nu lipsesc exotismul și diversitatea. Vom vorbi în limba franceză și ne vom bucura împreună de lectură.

Evenimentul va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu nr. 5, Corp B, et. 5, intrarea fiind liberă.

„Pour l’Amour des Livres” face parte din activitățile dedicate lecturii, derulate la Biblioteca Județeană ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Detalii

Data:
21/03/2019
Timp:
18:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Biblioteca ASTRA

Loc de întâlnire

Biblioteca Astra, Sala Festivă
str.George Barițiu, nr.5
Sibiu, România
+ Harta Google