Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Poezie tânără la Z9FESTIVAL, ediția a V-a

13 iulie @ 19:00

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prezintă a cincea ediție a festivalului de poezie tânără Z9Festival, care va avea loc sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19:00, în curtea Teatrului Gong. 

Z9Festival face parte din proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană, co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2019.

În fiecare an, Z9Festival invită poeți din 9 țări, cu voci și tehnici diferite, într-un maraton poetic de aproximativ 4 ore: video-performance poetic, poeți introspectivi, poeți pentru care reinventarea și experimentul sunt atributele cele mai importante, poeți punk, poeți queer, poeți care nu se tem să spună totul în poezia lor. Fiecare ediție urmărește să aducă pe scena festivalului tot atât de multe tipuri de a scrie pe cât de multe sunt cele de a citi sau asculta. Cafeaua va fi asigurată de Julius Meinl, pe toată durata lecturilor. La final de maraton, la Mango Bar, cine are curaj poate să-și cunoască mai bine poetul preferat la afterparty, alături de hog, cătă.lin și ștefan baghiu.

În anul 2018, Playground Magazine a spus despre festivalul Z9 că este „cel mai bun festival de literatură tânără din Europa.”

Invitații de anul acesta sunt: Jesica Baciu (RO), Eta Dahlia (RU), Andrei Dodoș (RO), Robert G. Elekeș (RO), Livia Franchini (IT), Ioana Iacob (RO), Jakobe Mansztajn (PL), Richard Scott (UK), Xiao Yue Shan (CN), Arno van Vlierberghe (BE), Ioana Vintilă (RO), Elena Vlădăreanu (RO), Nadia de Vries (NL) și Charlotte Warsen (DE). 

Join us. Poetry is here. 

Intrarea este liberă. 

Detalii

Data:
13 iulie
Timp:
19:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu
Telefon:
+40-(269) 21.60.62
Email:
rectorat@ulbsibiu.ro
Sit web:
http://www.ulbsibiu.ro

Loc de întâlnire

Teatrul Gong