Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

“Păsări călătoare” la ESTE FILMUL DE MIERCURI

20/03/2019 @ 20:30

ESTE Filmul de Miercuri, în parteneriat cu Bad Unicorn, prezintă filmul “Păsări călătoare” în premieră la Sibiu pe 20 martie, ora 20:30 la Centrul Cultural „Ion Besoiu” în cadrul seriei „ESTE Filmul de Miercuri”.

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, ”Păsări Călătoare / Birds of Passage” a fost inclus în lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun film străin din acest an. Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Ciro Guerra (de

data aceasta alături de soția și producătoarea sa, Cristina Gallego) continuă demersul început în 2015 în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes și o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria și legendele triburilor din țara sa natală.

Sinopsis:

Nordul Columbiei, anii ’70, o societate matriarhală condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Acțiunea din ”Păsări Călătoare” se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Preţul unui bilet este de 17 lei (12 lei redus pentru elevi / studenți / pensionari) și se poate achiziționa online de pe EventBook sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri – un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Centrul Cultural “Ion Besoiu”, cu sprijinul Bad Unicorn.

Film în limba spaniolă, cu subtitrare în limba română.

Parteneri Sibiu: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri media: Capital Cultural, Sibiu On Line, Sibiu City App.

Detalii

Data:
20/03/2019
Timp:
20:30
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Asociatia Este Film

Loc de întâlnire

Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu
nr. 1, Strada Emil Cioran
Sibiu, Sibiu 3 550025 România
+ Harta Google
Sit web:
http://ccibs.ro/