Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O seară de jazz electric pe structuri alternative la Biblioteca Astra

18/03/2019 @ 19:00 - 20:30

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA pregătește publicului o nouă experiență concertistică redată prin apariția nonconformistă a trupei KRiSPER.

Concertul va avea loc luni, 18 martie 2019, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, Et. 2). Intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa bjastra2@gmail.com.

KRiSPER s-a evidențiat la scurt timp de la lansarea proiectului muzical prin sound-ul care nu semăna cu nimic din ceea ce s-a compus în ultimii ani în România. Stilul lor combină straturi de jazz electric, rock alternativ și sensibilitate pop pentru a genera o explozie controlată de sunet. Cu un interes pentru haos, instabilitate, improvizație dar și pentru structura formelor muzicale, trupa este la fel de atentă cu procesul care dă naștere muzicii lor cât și forma produsului final.

Inițiat de compozitorul Adi Stoenescu (fender rhodes, efecte), proiectul KRiSPER îi mai are ca parte componentă pe Alexandru Arcuș (saxofon, efecte), Alex Badea (percuție), Michael Acker (bas electric) și pe Harvis Cuni Padron (trompetă, efecte), cu toții muzicieni remarcați la numeroase alte concerte susținute în diferite formule de jazz.
Cei cinci s-au cunoscut în București, fiecare făcând parte din diverse proiecte ale scenei locale. Ceea i-a unit a fost nevoia de a experimenta, pentru găsirea de noi forme de expresie și de structurare a pieselor. Inspirați de sistemul unic de ‘cue-uri’ (scurte motive muzicale) al celor de la Kneebody, folosit pentru a schimba parametrii muzicali în timp real, KRiSPER a preluat acest sistem și l-a adaptat nevoilor proprii. Acest sistem le permite să amestece sau să realizeze colaje fractalice folosind părțile propriilor piese, să altereze tempoul, tonalitatea, ritmul pe durata concertelor live.
KRiSPER a lansat primul lor album, Landing on the comet, în luna decembrie a anului 2017.

„O trupă care a început să producă agitație în undergroundul jazz românesc, (…) KRiSPER e dispusă să-și riște subzistența testînd nebunii mai rar încercate la noi.” – Aron Biro, Dilema Veche

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de Senator Wine, partenerii evenimentului.

Parteneri culturali: Biblioteca Astra Sibiu și Consiliul Judetean Sibiu, Exces Music, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wine.

Parteneri media: Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Tribuna Sibiu, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Ora de Sibiu, ProfilCultural Sibiu, AgentiadeCarte Ro, România Pozitivă8

Detalii

Data:
18/03/2019
Timp:
19:00 - 20:30
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Biblioteca ASTRA

Loc de întâlnire

Biblioteca Astra, Sala Festivă
str.George Barițiu, nr.5
Sibiu, România
+ Harta Google