Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

NOVA, festival de noi tehnologii în artele performative

20 aprilie - 29 aprilie

NOVA, primul festival din România dedicat exclusiv explorării oportunităților aduse de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei în artele performative, va avea loc între 20 și 29 aprilie, la București.

Hub-ul cultural POINT va deveni un spațiu colaborativ complex, ce va reuni peste 30 de artiști și cercetători din 7 țări, din sfera dansului, teatrului, muzicii, artelor digitale interactive, care vor prezenta și dezvolta forme inovatoare de expresie artistică, facilitate de tehnologii de ultimă oră.

Programul festivalului include performance-uri, conferințe, woskshop-uri, laboratoare de creație, sesiuni de networking, create și susținute de nume sonore precum StelarcNumenChristian “Mio” LoclairAntoni Rayzhekov.

Creatorii invitați în cadrul NOVA vor prezenta în cele zece zile ale festivalului invenții artistice multimedia care transformă publicul în copilot și trasează noi universuri, cu noi experiențe. Bio-senzori care scot sentimentele la suprafață și le transformă în timp real în imagine și sunet, instrumente digitale care redau compoziții olfactive, medii sonice tridimensionale, sinergii audio-vizuale, primul prototip de inteligență artificială destinat dansului, corpuri care își depășesc limitele fizice și se re-construiesc în medii noi, cvasi-virtuale, cvasi reale.

Din programul festivalului face parte și laboratorul de creație NOVA Lab, în cadrul căruia artiști emergenți vor descoperi și experimenta forme noi de expresie, asistate de tehnologie, cu ajutorul unor mentori cu vastă experiență în această zonă.

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele din cadrul festivalului, urmăriți pagina de facebook Point sau accesați site-ul pointhub.ro.

Detalii

Începere:
20 aprilie
Se termină:
29 aprilie
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,
Sit web:
http://www.pointhub.ro/nova

Organizator

Point
Email:
office@pointhub.ro
Sit web:
http://www.pointhub.ro/

Loc de întâlnire

Point Cultural Hub
Strada General Eremia Grigorescu 10
București, România 010477 România
+ Harta Google
Sit web:
http://www.pointhub.ro/