Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

NORA, pe scena teatrului sibian

25 ianuarie @ 19:00 - 20:30

NORA

Spectacolul „NORA” se joacă Marți, 25 ianuarie 2019, ora 19:00,  la Teatrul Național „Radu Stanca” și ne face cunoștință cu o perspectivă  de o stranie picturalitate, corpurile  sunt foarte aproape, doar că plasate pe traiecte diferite. Întâlnirea se produce într-un minim punct al adevărului și e ratată matematic.

Personaje cu ipocrizii şi dedesubturi, cu o poftă nemăsurată de putere, mai ales asupra celui din preajmă, cu o atentă „manageriere” a farmecelor şi instrumentelor de seducţie. Ibsen în carne şi oase. În plus, ruperi frenetice de ritm, dilatare temporală urmată de intermezzo-uri de un paroxism sacadat. Iar peste toate, tronează o temă-nucleu: o ireversibilă şi fără de speranţă lipsă de comunicare.

Radu-Alexandru Nica, regizorul, se foloseşte de o plasticitate extremă şi o forţă de sugestie a mişcărilor, niciodată întâlnite, ale celor doi parteneri pentru a „încarna” limitele dureroase ale comunicării. Personajele vorbesc, întind mâna să se atingă, dar mâinile nu se ating, iar privirea nici gând să li se întâlnească.

Detalii

Data:
25 ianuarie
Timp:
19:00 - 20:30
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Loc de întâlnire

Teatrul Radu Stanca
Sibiu, România + Harta Google
Sit web:
http://www.tnrs.ro/