Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede

31 iulie @ 11:00 - 27 septembrie @ 11:00

Muzeul Național Brukenthal invită publicul la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția av. George Șerban. 30 de artiști europeni cu peste 50 de lucrări vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este amețitor.

Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul.

Expoziţia: Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede

Artiști: Picasso, Chagall, Munch,Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages

Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe, Piața Mare, nr.4

Durata: 31 iulie – 27 septembrie 2020

Vernisaj: vineri, 31 iulie 2020, ora 11:00/participarea la vernisaj doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță

Co-organizator: av. George Șerban

Partener: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Detalii

Începere:
31 iulie @ 11:00
Se termină:
27 septembrie @ 11:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Organizator

Muzeul Național Brukenthal
Telefon:
(+4) 0269 217691
Email:
marius.gheorghiu@brukenthalmuseum.ro
Sit web:
www.brukenthalmuseum.ro

Loc de întâlnire

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe și Desene
Piața Mare 4 - 5
Sibiu , 550163 România
+ Harta Google
Telefon:
0269 217 691
Sit web:
www.brukenthalmuseum.ro