Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Film: Pentru mine tu ești Ceaușescu

31 august @ 20:00 - 22:00

ESTE Filmul de Miercuri prezintă „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, un documentar în regia lui Sebastian Mihăilescu. Proiecția va avea loc miercuri, 31 august, de la ora 20.00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, în prezența echipei filmului.

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

La limita dintre ficțiune și documentar, „Pentru mine tu ești Ceaușescu” aduce în fața camerei tineri între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, care participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale.

Adolescenții transformă în ficțiune o serie de documente oficiale și se raportează la tânărul comunist ca la un personaj de ficțiune, fără idei preconcepute, însușindu-și caracteristicile sale în funcție de pasiunile lor, prin prisma clișeelor din cinematografia comercială.

Un portret al noii generații și o imagine a moștenirii trecutului, acum când rețelele de socializare au la bază aceeași dorință de preamărire specifică anilor ’30.

Rating: AP-12. Acordul părinților pentru copii sub 12 ani.

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

Detalii

Data:
31 august
Timp:
20:00 - 22:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Loc de întâlnire

Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu
nr. 1, Strada Emil Cioran
Sibiu, Sibiu 3 550025 România
+ Harta Google
Sit web:
http://ccibs.ro/