Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziţia: Fluturi exotici din colecțiile Muzeului de Istorie Naturală

26/10/2018 @ 08:00 - 17:00

Afis_expo_fluturi

Durata: 26.10 – 31.12.2018
Curatori: Gabriela Cuzepan-Bebeșelea, Nicolae Trif
Colaborator: Iulia Muntean

Text oferit de curatorii expoziției:

Expoziția temporară prezintă 94 de specii exotice de fluturi și molii din colecția entomologică a Muzeului de Istorie Naturală Sibiu, departament al Muzeului Național Brukenthal. Aceste specii provin din America de Sud (Peru, Brazilia, Argentina, Columbia, regiunea Amazonului), Mexic, Cuba, America de Nord, Africa, Madagascar, Australia, Japonia, India, Indonezia, Taiwan, China, Thailanda, Insulele Solomon, Malaysia, etc.

Piesele etalate fac parte din colecția Wilhelm Weber, materialul fiind achiziționat de la acesta de către muzeu în anul 1971. Weber era recunoscut pentru faptul că acorda o deosebită răbdare în creșterea speciilor de fluturi exotici. Acesta a reușit să realizeze o deosebită colecție de fluturi exotici atât prin creșteri proprii cât și prin schimburi și colectări. Colecția acestuia se remarcă printr-o varietate mare a speciilor, rezultat al preocupării colecționarului de a avea câți mai mulți reprezentanți din cele mai atractive familii de fluturi.

Expoziția Fluturi exotici din colecțiile Muzeului de Istorie Naturală oferă ocazia de a admira unii dintre cei mai frumoși fluturi și molii într-o varietate de forme și culori, și de a remarca marea diversitate a acestora în lume.

Detalii

Data:
26/10/2018
Timp:
08:00 - 17:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Loc de întâlnire

Muzeului de Istorie Naturală
Strada Cetății 1, Sibiu
Sibiu, Sibiu 550160 România
+ Harta Google
Telefon:
0269 436 545
Sit web:
http://brukenthalmuseum.ro/naturale/