Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

CEAI de făcut împotriva corupției

15/02/2018 @ 18:00

Mișcarea civică Inițiativa România și comunitatea Vă vedem din Sibiu, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, al fundației Friedrich Naumann pentru Libertate și al Librăriei Habitus, te cheamă la o seară de ceai și scurtmetraje anticorupție.

Vor fi proiectate filmele premiate la concursul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro), după care vor urma discuții aplicate despre soluțiile pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a avea o comunitate onestă și reprezentanți publici integri.

„Vrem să ne cunoaștem, vrem să discutăm cu oameni cu potențial de implicare civică, vrem să vă povestim despre Inițiativa România, vrem să auzim despre voi și comunitatea voastră, vrem să vă invităm să participați la ediția a II-a a concursului, vrem să deveniți prieteni sau parteneri ai proiectului și să colaborăm în 2018 pentru a duce mesajul de schimbare mai departe. Oricare dintre aceste motive v-ar aduce la eveniment, noi vom fi bucuroși și onorați să ne întâlnim”, spun organizatorii.

Once Upon a Time in Romania este un proiect de educație civică și anticorupție, construit pe baza unui concept cinematografic. Paginile site-ului se numesc, de exemplu, The Romanian Connection (harta completă a marii corupții politice), The Good, the Bad, the Corrupt (corelația vizuală dintre corupție și sărăcie, dintre corupție și lipsa de libertate sau de democrație), De ce tu? (metode de a răspunde legal agresiunii corupției, furtului din bani publici și abuzului de putere), Return of the Jedi (pentru difuzarea interviurilor anticorupție) etc.

Ediția 2017 a proiectului a inclus un concurs de scurtmetraje anticorupție, un website interactiv anticorupție și o serie de interviuri cu oameni cu merite în combaterea corupție.

Întâlnirea va avea loc pe 15 februarie, ora 18.00, la Librăria Habitus – Piața Mică, Sibiu.

Detalii

Data:
15/02/2018
Timp:
18:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,

Loc de întâlnire

Librăria Habitus
Piața Mică 4
Sibiu, România