Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ce gândesc guvernanții? 

26/08/2017 @ 18:00

“Ce gândesc guvernanții?” este un proiect inspirat de spațiul unei foste marochinării. Conceptul proiectului pornește de la dinamica creată prin conectarea mesajului stencil-ului “Ce gândesc guvernanții?”, de pe peretele exterior al marochinăriei, la ideea de piele ca organ înveliș, receptor și sustinător al percepției de sine.

Dincolo de “gândirea guvernantului” e pielea (în joc), gândirea receptorului, cameră lui de rezonantă care emite opinii și atitudini pentru că un “tu” are nevoie intodeauna de un “eu”, care să-l vadă și să-l perceapă.

Gândirea de dincolo de pielea groasă sau fină “a guvernatului” devine un pretext de reflexie asupra parghilor care marchează procesul gândirii, al evoluției sau involuției ei, în general.

Astfel, abordarea integrează atât poziții politice, sociale, cât și psihologice.

Situațiile în care răspunsurile la întrebarea “Ce gândesc guvernanții?” sunt defapt proiecții ale proprilor umbre, conțin potențialul confruntării cu propria “piele de guvernant” și depăsirea unui nivel al conștientizării asemănător cu cel “al guvernantului”, în sens arhetipal.

Există și nu există țap ispăsitor însă lupul plătește întodeauna cu pielea lui, oaia mâncată.

Kristina Rațiu Demuth

Eveniment susținut de Urbana Sibiu
Expune Grupul Nostru : Casandra Vidrighin, Chris Balthes, Dan-Raul Pintea, Lavinia Crețu, Kristina Rațiu Demuth, Ștefan Radu Crețu

Invitați speciali: Anca Pitaru, Noaz, Ruxandra Brad, Teodora Axente

Deschidere: 26.08.2017, ora 18:00
Locație: Sibiu, fosta Marochinărie de pe str. Ocnei, nr. 15

 

text oferit de organizatori*

Detalii

Data:
26/08/2017
Timp:
18:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Loc de întâlnire

Fosta Marochinarie
str. Ocnei, nr. 15
Sibiu, România
+ Harta Google