Violonistul Remus Azoiței, dirijorul Gabriel Bebeșelea și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu se vor întâlni în această seară pe scena sălii Thalia. Va fi un concert în acorduri ruse, cu Concert pentru vioarã Re major, op.35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr.9 Mi bemol major, op.70 a lui Dmitri Dmitriyevich Shostakovich.

 Remus Azoiței se întoarce pe scena sibiană după exact un an de la ultimul său concert alături de orchestra sibiană. Profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, a înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară şi pian de George Enescu, alături de pianistul Eduard Stan. În 2007, a pus bazele Societăţii „Enescu” din Londra, fiind şi directorul artistic al acesteia.

„Ultima dată la Sibiu am cântat anul trecut „Concertul în Re major, op. 77” de Johannes Brahms. Anul acesta am revenit aici pentru că îmi place orchestra și publicul. De data aceasta însă, voi interpreta ”Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op.35” de Piotr Ilici Ceaikovski. Personal mi se pare a fi cel mai dificil concert pentru vioară însă, în aceeași măsură este și cel mai măreț. În sală, momentul acela de după ce membrii orchestrei și-au acordat intrumentele, solistul este pregătit să intre pe scenă iar publicul știe că urmează concertul de Ceaikovski – este unul de extaz. Este un moment pe care numai acest concert îl generează. Apoi dacă vorbim din punct de vedere muzical, tehnic, este ”un munte de urcat” și nu există un artist căruia să nu îi trebuiască mai mulți ani pentru a ajunge unde trebuie. Eu ”mă lupt” cu el de peste 20 de ani. Am adăugat foarte multe ”straturi” la el până când am ajuns să fiu mulțumit de ceea ce fac. Am lucrat la el ciclic, cu mai mulți profesori. L-am cântat de foarte multe ori pe scenă”, a declarat Remus Azoiței.

Concertul organizat de Filarmonica de Stat Sibiu este programat să înceapă la ora 19.00, la  Sala Thalia. Toate biletele pentru acest eveniment s-au epuizat.