„Ceea ce se întâmplase azi în fața intrării de la Angel era un exemplu grăitor. Mă gândeam la toți oamenii care veniseră la mine și-mi oferiseră felicitări și bani. Niciunul dintre ei nu era nevoit să facă asta. O făcuseră doar din bunătate, o făcuseră pentru că intraseră în spiritual Crăciunului. Lucrul acela misterios, magic, care mi se tot refuzase mie.

Lucrurile acestea au lăsat loc unui alt gând, totuși. Îmi părea rău că nu-mi arătam recunoștința totuși. Nu doar azi, niciodată. Când eram mai tânăr, acest lucru fusese mai ușor de înțeles. Nu fusesem în stare s-o fac. Eram, de obicei, fie prea furios sau prea drogat ca să spun mulțumesc. Dar acum eram alte timpuri, eu eram aproape alt eu. Eram altcineva acum. Acum nu aveam nicio scuză, acum puteam să spun mulțumesc. Și era momentul perfect al anului ca s-o fac. În timp ce stăteam pe scaun în autobuz, am luat o hotărâre. Aveam o ocazie și aveam de gând să profit de ea. Am avut o mica epifanie.”

Fragment din cartea Un dar de la motanul Bob, pag. 99

Autor: James Bowen

Editura: Polirom, 2017

Traducere: Ioana Georgescu

Continuarea bestsellerurilor internaționale „Un motan pe nume Bob” și „Lumea văzută de Bob”.

În partea a treia a celebrelor aventuri alături de motanul Bob, James Bowen își amintește ultimul Craciun petrecut pe străzi, cintind și vânzind revista The Big Issue alături de fidelul său prieten. În anul 2010, vremea la Londra e la fel de neprietenoasă precum starea de spirit a lui James, căruia nu i-a plăcut niciodată perioada sărbătorilor. Dar măcar acum îl are alături pe Bob, în ciuda sănătații precare și a lipsei banilor. James nu are altă soluție decât să se aventureze în frigul iernii londoneze, singura cale de a face rost de bani ca să-și poata plăti facturile. Așa ajunge Bob să-și salveze din nou stapânul, să-i dezvăluie adevăratul înțeles al Crăciunului, care înseamnă prietenie și fidelitate, iar povestea lor capată noi sensuri, mai vesele, mai optimiste.