Grupul „Nostru” va participa în cadrul Festivalului 25 De Ore De Teatru Non Stop cu o expoziție, intitulată „Spațiu în tranziție”. Casandra Vidrighin, Dan Raul Pintea, Lavinia Creţu, Kristina Ratiu Demuth, Raisa Hagiu, Ștefan Radu Creţu sunt cei care  formează acest grup, și care, în luna martie au avut prima expozție care a și marcat constituirea lor ca grup artistic.

De data aceasta, ei spun că se află într-un punct de tranziție. „Suntem în plin proces de căutare și de tranziție totodată, dintr-un punct în care se simte lipsa de vizibilitate a artei contemporane, că nu prea găsim să vizităm expoziții de artă în acest oraș și până într-altul în care sperăm să transformăm locul și oamenii, să îi aducem mai aproape de artă și să îi obișnuim cu ea. Astfel, cea de-a doua expoziție a noastră are în prim plan mobilizarea noastră de a găsi spațiul care să găzduiască în mod permanent proiecte artistice și să le ofere artiştilor locali cadrul şi contextul în care ei să se poată dezvolta. Am apelat la deținătorul unui spaţiu cu potenţial pentru a organiza această expoziție şi la organizatorii festivalului 25 Ore De Teatru – Non Stop – Sibiu pentru a o mediatiza şi le mulţumim pentru sprijinul pe care ni-l oferă. Spațiul în care expunem este subsolul Welt Kultur, care în scurt timp va căpăta o altă înfățișare; deasupra există atât o cafenea, cât și un hostel, două spații de întâlnire bine cunoscute sibienilor, dar și străinilor, spații tranzitive, bazate pe o structură similară cu locul expozanților. Lucrările noastre pun accent pe intrinsicitatea momentului, actualității per se, spațiul “dintre” – ca simbol al referinței, pe distanța dintre ceva și altceva, de la invizibilitate spre construirea unei imagini bine conturate pe parcurs, spre evoluție, spre desfășurare, și modul cum ajunge să se schimbe peisajul în jurul nostru și cum facem ca lucrurile să funcționeze”, a declarat Raisa Hagiu.

Invitatul evenimentului va fi Didrik Magnus – Andresen, un norvegian din Oslo, care realizează preponderant ilustrații. El se află în această perioadă la București, cu un program Erasmus, la Universitatea Națională de Arte.

Expoziția „Spațiu în tranziție” va fi deschisă, duminică 17 aprilie 2016, începând cu ora 18:00, la Welt Kultur, la subsol (intrarea se face prin lateral, de pe strada Telefoanelor).