Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 24 februarie, de la orele 11:00 și 18:00, spectacolul „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija. Evenimentul va marca Dragobetele prin distribuirea a o sută de vouchere cadou, în formă de inimi.

Dragobetele este o sărbătoare populară, celebrată de români pe data de 24 februarie. Dragobetele este un personaj preluat de la vechii daci și transformat ulterior într-un protector al tinerilor și patron al iubirii. Legenda mai spune că Dragobete (numit și cap de primăvară, năvalnicul sau logodnicul păsărilor) este fiul babei Dochia și rămâne până în ziua de azi un simbol suprem al dragostei autohtone. „Pentru a marca această sărbătoare, am pregătit o mică surpriză spectatorilor ce vin la teatru în ziua de Dragobete: o sută dintre aceștia vor descoperi câte o inimioară atașată locului lor de pe bilet, în mod absolut aleatoriu. Fiecare inimioară are un cod unic ce poate fi schimbat într-un bilet gratuit, o singură dată, la oricare din reprezentațiile din repertoriul teatrului în anul 2018, în limita locurilor disponibile în momentul rezervării. Voucherele nu vor putea fi preschimbate în bani și includ, de asemenea, o istorie scurtă a acestei sărbători.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Cel mai mare Gulliver” are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, cunoscut mai ales pentru „Cărțile cu Apolodor”. Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea și îl aduce pe scenă pe Matei, un puști supărat pentru că e prea mic și crește prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplinește dorința și îl transformă într-un uriaș. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuși cu arc și tije, dar și prin proiecțiile live la scenă. Ca un inedit, trupa actorilor de la Sibiu (Lucia Barbu, Barbara Crișan, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Claudia Stühler, Hansel Andrei, Paul Bondane, Charlie Fălămaș și Adrian Prohaska) a fost transformată într-o orchestră, iar întreg spectacolul a fost gândit ca unul muzical, ritmat și haios. Producția de la Sibiu are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Pe lângă reprezentațiile programate în data de 24 februarie, spectacolul va mai putea fi urmărit duminică, 25 februarie, de la ora 11:00.

Accesul publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00 ) sau online (entertix.ro și myticket.ro). Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.

foto: Adi Bulboacă