Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Premieră -„Scene dintr-o căsnicie”/Teatrul Național „Radu Stanca”

15/12/2017 @ 19:00

15Ron – 20Ron

Vineri, 15 decembrie 2017, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu, va avea loc premiera spectacolului „Scene dintr-o căsnicie”, de Ingmar Bergman, în regia lui Charles Muller.

La 11 ani după montarea în limba franceză a spectacolului „Scene dintr-o căsnicie” pentru Teatrul din Esch, Charles Muller se întoarce la piesa lui Bergman, de data aceasta la varianta în limba germană, pentru o coproducție cu Secția Germană a TNRS.

„Scene dintr-o căsnicie” și-a început existența în 1972 ca un serial de televiziune, format din 6 episoade a câte 50 de minute. Serialul a avut mare succes și l-a motivat pe Bergman să rescrie materialul, mai întâi pentru film și, în final, pentru teatru. Tema cuplului a fost tratată, pentru prima dată, într-un mod atât de inovativ, intim și, mai presus de toate, sincer.

Despre opera lui Bergman, Jean-Pierre Leonardini a scris următoarele: „Piesa este un dialog între două persoane legate de un contract social numit căsnicie, care se poate transforma într-o constrângere fizică insuportabilă. Este evident că Marianne și Johan se rănesc unul pe celălalt, însă înțelegem că, esențialmente, o fac din dragoste. Ar fi mult prea ușor invers. Bergman a pus degetul pe o rană care este o realitate universală a căsniciilor clasei de mijloc vestice.”

Cu o distribuție de excepție, Krista Birkner de la Berliner Ensemble și Daniel Bucher, actor al naționalului sibian, esența și puterea textului capătă valoare. Spectacolul tratează teme bine-cunoscute, situații întâmpinate în mod uzual de cuplurile căsătorite, în care spectatorii se vor regăsi cu ușurință.
La fel cum Strindberg este încă jucat pentru adevărul care strigă din lucrările sale, „Scene dintr-o căsnicie” este produs pentru teatrul de azi.

Coproducție: Théatre Municipal Esch-sur-Alzette Luxemburg și Secția Germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

SECȚIA GERMANĂ – SPECTACOL CU TRADUCERE ÎN LIMBA ROMÂNĂ

SZENEN EINER EHE / SCENE DINTR-O CĂSNICIE – PREMIERĂ

de Ingmar Bergman

REGIA: Charles Muller

ÎN DISTRIBUȚIE: Krista Birkner și Daniel Bucher

preţ bilete: 20 lei; 15 lei

foto: tnrs.ro

Detalii

Data:
15/12/2017
Timp:
19:00
Preţ:
15Ron – 20Ron
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Loc de întâlnire

Teatrul Radu Stanca
Sibiu, România
Sit web:
http://www.tnrs.ro/