Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Peer Gynt – spectacol de dans contemporan

15/09/2017 @ 19:00

Spectacolul „Peer Gynt” se va dansa în deschiderea Sibiu Opera Festival. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia Sibiu, vineri, 15 septembrie, de la ora 19:00.

Biletele au fost puse, deja, în vânzare. Pot fi cumpărate de la Filarmonica de Stat Sibiu, de pe siteul filarmonicasibiu.ro și de pe siteul kompostor.ro.

Spectacolul „Peer Gynt” a fost ultima premieră prezentată de baletul sibian în stagiunea trecută, în Piața Mare, în fața unui public de aproximativ 2000 de spectatori,

„Peer Gynt”, o poveste tulburătoare despre fuga de sine

Coregrafia de dans contemporan „Peer Gynt”, realizată de Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 22 iulie 2017, în Piața Mare.

Spectacolul are la bază poemul dramatic omonim, scris de autorul norvegian Henrik Ibsen, în anul 1876. Surprinde momente din viața personajului principal Peer Gynt. Acesta este un tânăr fermier arogant, lăudăros, leneș, pus mereu pe scandal, care fuge constant de responsabilități, de sine, de toți cei care îi sunt alături și îi vor binele. Se regăsește abia la vârsta senectuții, singur și sărac, fără nimeni aproape, în afară de Solveig (Aina Sanxo), bătrână și ea acum.

Personajul Peer Gynt este interpretat de balerinul rus Kirill Ermolenko. Alături de acesta, publicul îi va putea vedea în acest spectacol pe Claudiu Buldan (diavolul), actrița Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Emoke Boldizsar, în rolul mamei lui Peer Gynt (Aase), Ayaka Nagai (Ingrid), Marco Palamone (mirele), Naoya Kyuno (tatăl lui Ingrid), Florette Jager (femeia în verde), Andreea Simionaș, Natalie Barbis și Megan Reid (lăptăresele), Myrna Squire (Anitra).

Spectacolul are la bază muzica live interpretată de Monica Florescu – Fernandez (pian) și Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), din lucrările compozitorilor Alfred Schnittke și Dimitri Shostakovich, dar și compoziții originale ale muzicienilor Monica Florescu – Fernandez și Makcim Fernandez Samodaiev, create special de cei doi pentru această coregrafie.

Conceptul scenografic al spectacolului poartă semnătura scenografei de origine rusă Mariia Ermolenko.

——–

Peer Gynt – spectacol de dans contemporan

Vineri, 15 septembrie 2017 – Sala Thalia, ora: 19:00
Teatrul de Balet Sibiu, Director – Ovidiu DRAGOMAN
Coregrafia și Regia: Aleisha GARDNER
Muzica: Alfred SCHNITTKE, Dmitri ŞOSTAKOVICI, Monica FLORESCU și Makcim FERNANDEZ SAMODAIEV
Interpretare LIVE: pian – Monica FLORESCU, violoncel – Makcim FERNANDEZ SAMODAIEV 
Scenografia: Mariia ERMOLENKO
Lumini: Radu DRUSAN
Preţ bilet 30 lei*

Detalii

Data:
15/09/2017
Timp:
19:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , ,

Loc de întâlnire

Sala Thalia
Strada Cetății 3-5
Sibiu, 550160 România
+ Harta Google