Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„De veghe la Taj Mahal”/Teatru

12 ianuarie @ 19:00

15Ron – 20Ron

Suntem în anul 1648, în Agra, capitala imperiului mogul, India. Cei doi gardieni imperiali și prieteni din copilărie, Humayun și Babur, stau de strajă în timp ce se fac ultimele finisaje înainte de inaugurarea celebrului mausoleu. Mughalul (împăratul), a decis ca nimeni să nu se uite la noul edificiu până ce nu va fi gata, așa că această clipă e așteptată timp de 16 ani și trăită cu înfrigurare de cei doi. Ei vor avea parte de bucuria unică de a admira frumoasa clădire scăldată de primele raze ale soarelui cât încă e perfectă și neafectată de intemperii. Dar contemplarea perfecțiunii are un preț imens, pe care Humayun și Babur îl vor afla cât de curând și care le va pune în cumpănă relația pe care o credeau indestructibilă.

Piesa conține elemente istorice și de legendă și atinge teme generoase și actuale precum prietenia, scopul artei, al progresului uman, dar și teme sociale, a căror percutanță e perenă. Premiera absolută a avut loc cu mare succes la Atlantic Theatre din New York în anul 2015, iar piesa a fost dublu premiată în SUA (Premiile Obie și Lucille Lortel pentru cea mai bună piesă). A fost, de asemenea, jucată la Londra, unde a fost foarte apreciată de public și critica de specialitate. Producția sibiană, cu premiera în decembrie, se va juca în premieră națională.

***

vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19:00

la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

DE VEGHE LA TAJ MAHAL

de Rajiv Joseph

REGIA: Radu-Alexandru Nica, SCENOGRAFIA și VIDEO: Mihai Păcurar; TRADUCEREA: Mircea Sorin Rusu; ÎN DISTRIBUȚIE: Florin Coșuleț și Cătălin Pătru

preţ bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: tnrs.ro

Detalii

Data:
12 ianuarie
Timp:
19:00
Preţ:
15Ron – 20Ron
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , ,

Loc de întâlnire

Teatrul Radu Stanca
Sibiu, România + Harta Google
Sit web:
http://www.tnrs.ro/