Ministerul Culturii din Lxemburg organizează în 17 și 24 septembrie, în colaborare cu Biserica Evanghelică din Sibiu, concerte de orgă.

Este marcată astfel aniversarea a 10 ani de colaborare între Luxemburg și Sibiu, de la numirea acestora ca fiind capitale culturale europene în anul 2007.

Pe 17 septembrie, de la ora 18:00, la orga Sauer a Bisericii Evanghelice din Sibiu va cânta Laurent Felten (foto), iar pe 24 septembrie, de la ora 18:00, în aceeași locație, va cânta Gilles Leyers.

Laurent Felten a fost organist la mai multe biserici din Luxemburg, de la vârsta de 14 ani. În prezent lucrează și ca producător pentru emisiuni de orgă la Radio Luxemburg.

Gilles Leyers a studiat în Luxemburg, iar mai apoi la alte centre de formare europene. După mai mulți ani în care a lucrat ca organist în biserici din Luxemburg, a devenit muzician liber profesionist.

Concertele de la Biserica Evanghelică din Sibiu vor dura aproximativ o oră. Intrarea costă 10 lei, pentru adulți. Pentru studenți, seniori și copii până la 12 ani, biletul costă 5 lei. În preț este inclusă și o urcare în turnul bisericii.