Orchestra  Filarmonicii de Stat din Sibiu susține astăzi, al doilea concert în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, de data aceasta, la sala Thalia din Sibiu. Invitat va fi violoncelistul Zlatomir Fung, câștigătorul Concursului Internațional „George Enescu” 2016 – secțiunea violoncel.

În program sunt anunțate operele „Uvertura pe teme săsești”, de D. Dediu, un compozitor contemporan, „Simfonia concertantă pentru violoncel și orchestră”, op. 8, de George Enescu, „Prelude l’apres midi d’un faune”, de C. Debussy și „Uvertura Operei Tannhäuser”, de R. Wagner.

Dirijorul Constantin Grigore, a declarat că acest concert că va fi unul special: „Vom avea un concert interesant prin prisma programului pe care l-am ales. Vom cânta lucrarea compozitorului contemporan Dan Dediu, „Hecatomba”, care a fost compusă în anul 2007 cu ocazia Sibiu Capitală Culturală Europeană. Este o lucrare de nu foarte mari dimensiuni, dar care ilustrează caracterul universal al muzicii acestui compozitor”.

Zlatomir Fung, invitatul concertului de la Sala Thalia, are 18 ani și este câștigătorul premiului I la Concursul Internațional de George Enescu ediția 2016, secțiunea violoncel. De asemenea, câștigător la Johansen International Competition for Young String Players din 2015, Stulberg International String Competition din 2014 și Irving Klein International Competition din 2014. În 2016 i s-a acordat distincția „Presidential Scholar for the Arts” și a fost răsplătit cu „New England Conservatory Preparatory School’s Frances B. Lanier Award”. A susținut concerte în calitate de solist alături de Orchestrea Filarmonicii George Enescu, Orchestra de Camera din Baltimore, Santa Cruz Symphony,  Boston Pops,  Lausanne Simfonietta,  The Grand Rapids Symphony sau Filarmonicii Engleze.

Concertul va avea loc de la ora 19:00. Bilete se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat. Preţul unui bilet este de 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Programul concertului:

1. D. Dediu – Uvertura pe teme sasesti
2. G. Enescu – Simfonia concertanta pentru violoncel si orchestra, op. 8
Pauza
3. C. Debussy – Prelude l’apres midi d’un faune
4. R. Wagner – Uvertura Operei Tannhäuser