Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și University College of Southeast Norway (UCSN) organizează în intervalul 16-17 decembrie, conferinței pe tema migrației – Understanding and Tackling the Migration Challenge: Mapping Options for a Resilient Approach. La eveniment vor participa ambasadori și reprezentanți ai corpului diplomatic în România din state membre ale UE, Orientului Mijlociu și Magreb, experți români și norvegieni, profesori, cercetători și practicieni.

Prima zi a evenimentului constă în desfășurarea sesiunilor de lucru și prezentarea studiilor de către experți, iar a doua zi va include discuții și dezbateri pentru întocmirea unor recomandări politice la nivel bilateral și european privind gestionarea problemelor de migrație, precum și organizarea unui atelier de lucru pentru proiectarea unui curs academic intitulat „Migrație – Provocări și Soluții”.

În cadrul evenimentului va fi semnat un parteneriat academic și de cercetare între Centrul de Studii Globale al ULBS și Centrul pentru Gestionarea Crizelor și Situații de Urgență din Norvegia (UCSN).

Obiectivele proiectului urmăresc: îmbunătățirea cunoștințelor cu privire la migrația forțată; explorarea oportunităților ulterioare de a participa la programele de cercetare și de cooperare internațională; integrarea aspectelor de reziliență în contextul mai amplu al mutațiilor demografice; aprofundarea vectorilor de structurare a politicilor UE pentru refugiați; drepturile și protecția refugiaților; amplasamentele pentru refugiați și integrarea acestora; puterea și legăturile sociale, relația cu localnicii, metodologiile de cercetare a migrației forțate, aspecte geopolitice.

Conferința este organizată de Centrul de Studii Globale al ULBS, o structură academică cu rol dezvoltator al unor programe postuniversitare și a unor analize în domeniul studiilor de securitate și relațiilor internaționale, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 16 Decembrie 2016, Sala Senatului din Str. Lucian Blaga nr. 2, et. 2, începând cu ora 09:00.

ZILELE CULTURII IRANIENE

Simultan cu acest eveniment va avea loc și o expoziție de covoare persane și artizanat la Biblioteca Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, parter (holul principal al bibliotecii)

Ambasada Republicii Islamice Iran cu sprijinul Middle East Political and Economic Institute și al Centrului de Studii Globale din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, organizeaza in perioada 16-17 decembrie 2016, Zilele Culturii Iraniene, eveniment menit sa aduca mai aproape de publicul roman cultura si arta persana.

Expoziția (cu vanzare) va fi deschisă publicului vineri, 16 decembrie, între orele 8-18 și sâmbătă, 17 decembrie, între orele 8-14 la parterul Bibliotecii Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu. Evenimentul va beneficia de  prezența Excelenței Sale, Domnul HAMID MOAYYER, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România.