Fundația Comunitară Sibiu a dat startul înscrierilor proiectelor pentru a cincea ediție a SemiMaraton Sibiu. Oricine are o idee pentru a schimba în bine comunitatea sibiană e invitat să se înscrie până în 22 februarie.

SemiMaraton Sibiu, cel mai mare eveniment local de strângere de fonduri, va avea loc în 28 mai 2016. În această fază a programului, se caută 21 de idei care, printr-o abordare inovatoare, să rezolve probleme ale comunității și să crească calitatea vieții din Sibiu.

În cadrul ediției 2016 a SemiMaratonului, sunt încurajate proiectele care includ elemente inovative și inițiativele noi, venite din partea unor echipe informale. Adică proiectele creative, care se bazează pe concepte noi sau care utilizează idei deja existente în modalități neașteptate și care generează valoare comunității locale. Proiectele pot fi propuse de echipe informale alcătuite din persoane fizice (grupuri de inițiativă) precum și de organizațiile non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu. Pentru prima dată, sibienii vor alerga la SemiMaraton Sibiu și pentru o cauză națională. Astfel, un proiect de impact național, relevant pentru comunitatea sibiană, va fi selectat pe baza propunerilor și votului publicului în aceeași perioadă.

Aplicațiile de proiecte se depun online pe www.maratonsibiu.ro până la data de 22 februarie, ora 23.59. Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute de un juriu format din reprezentanți ai comunității, care vor alege cele mai bune 20 de proiecte locale trimise până la termenul limită.

La  ediția din 2015, SemiMaraton Sibiu a adus la start peste 1200 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, aceștia fiind sprijiniți de peste 2000 de donatori.  Au fost strânși aproape 200.000 lei, fonduri care au finanțat 21 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, proiecte cu impact în comunitatea locală.

 foto: Cornel Moșneag